Airco installateur in Tremelo nodig?

Vraag gratis offertes aan & bespaar op de kosten.

Gratis – Vrijblijvend

Airco Tremelo

Houd uw woning in Tremelo aangenaam koel op warme dagen! Met het laten installeren van airconditioning profiteert u van vele voordelen, waaronder verwarming op koude dagen. Op deze pagina leest u alles over het plaatsen van een monoblock of split aircosysteem door een professionele installateur. Ook vindt u meer informatie over het benodigde onderhoud, zoals bijvullen, en hoe een installateur het apparaat kan herstellen met een reparatie.

Start gratis offerteaanvraag!

Vul het offerteformulier in en u ontvangt zo snel mogelijk een aantal offertes van airco-experts uit Tremelo. Door de prijsopgaven te vergelijken, ziet u snel welke goedkope installateur het meest aan uw wensen voldoet!

airconditioning installeren

Waarom een airco laten plaatsen in Tremelo?

In Tremelo laten veel mensen airconditioning installeren om hun woning koel te houden in de zomer. Maar wist u dat een aircosysteem veel meer voordelen biedt?

Een aantal voordelen:

 • Flinke besparing op de energierekening
 • Verkoeling op warme dagen
 • Snelle installatie zonder hak- en breekwerk
 • Energiezuinige en gerichte verwarming in de winter
 • Altijd gefilterde en schone lucht in huis

Warm in de winter, koel in de zomer

De meeste mensen in Tremelo weten dat een airconditioningsysteem ruimtes koelt op warme dagen. Het apparaat gebruikt koelvloeistof om de lucht af te koelen en zorgt er met een goede ventilatie voor dat overmatige luchtvochtigheid verwijderd wordt. U heeft keuze uit een mobiel, vast of inbouw model. Wist u dat de meeste apparaten tegenwoordig ook kunnen verwarmen?

Gebruikt een aircosysteem ook voor verwarming!

Bij verwarming wordt de koelcyclus van het aircoapparaat eenvoudigweg omgedraaid. In plaats van warmte uit de lucht in huis te onttrekken, wordt er warmte uit de buitenlucht onttrokken, zelfs op koude dagen. Op die manier zorgt het aircosysteem ervoor dat een kamer binnen 10 minuten warm is!

Wat doet de airco installateur in Tremelo?

Een vakkundig airco expert uit Tremelo is u van dienst met allerlei werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een airconditioner in de slaapkamer of woonkamer of een systeem met meerdere units in een bedrijfspand. De expert plaatst de apparaten op de juiste manier en werkt de snoeren netjes weg.

Wanneer u een airconditioner heeft, zult u regelmatig een installateur inschakelen voor het onderhoud. Het onderhoud bestaat onder meer uit het schoonmaken van de filters en het bijvullen van het systeem. Uiteraard is een specialist u ook graag van dienst met het herstellen van problemen, het oplossingen van storingen met een reparatie en het vervangen van kapotte onderdelen.

Een ervaren vakman inschakelen? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en ontvang altijd de beste prijs!

Airco installeren Tremelo, hoe werkt het?

Wilt u een goedkope installateur uit Tremelo een (inbouw) of vast aircosysteem laten installeren? Met een professionele aircospecialist bent u verzekerd van een goede plaatsing. Een goede plaatsing is nodig om het apparaat zo efficiënt mogelijk te kunnen gebruiken voor koeling en verwarming.

Wat doet een installateur bij het plaatsen?

De expert begint met het aftekenen op de muur van het apparaat. Wanneer u een split systeem laat installeren, boort hij ook een gat in een buitenmuur om de binnenunit met de buitenunit te verbinden. Vervolgens plaatst hij de onderdelen en de leidingen. Als laatste stelt hij de airconditioning goed af waarna u het in gebruik kunt nemen. Het installeren van een aircosysteem kost gemiddeld tussen de €1.100,- en €3.000,-.

airconditioning installeren

Wat is de beste plek om een airco te plaatsen?

Bij het plaatsen van een aircosysteem is het erg belangrijk dat het apparaat op de juiste plek geïnstalleerd wordt. Een verkeerde plaatsing zorgt er namelijk voor dat de airco niet op de meest optimale en duurzame manier koelt en verwarmt.

Bij een split of monoblock aircosysteem is het belangrijk dat het apparaat binnen zo hoog mogelijk geplaatst wordt. Dan wordt de koele of verwarmde lucht namelijk het best verdeeld over de ruimte. Mobiele aircoapparaten hebben als nadeel dat deze niet hoog geplaatst kunnen worden.

Bij een split systeem is ook de plaatsing van de buitenunit belangrijk. Het onderdeel moet op een schaduwrijke plaats hangen en de aan- en toevoer van lucht mag niet belemmerd worden.

Airco onderhoud Tremelo

Een aircosysteem heeft net als ieder ander apparaat met bewegende delen regelmatig onderhoud nodig. Door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren door een expert uit Tremelo weet u zeker dat het systeem optimaal presteert. Bovendien verkleint u met goed onderhoud de kans op defecten. Voor gemiddeld €140,- laat u een installateur uit Tremelo eenmalig onderhoud plegen. Is uw systeem toe aan groot onderhoud? Reken dan op prijzen tussen €150,- tot €190,-. Ook is het mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten, dan hoeft u zelf nergens meer om te denken.

De meest voorkomende onderhoudswerkzaamheden:

 • Koelvloeistof bijvullen
 • Filters schoonmaken of vervangen
 • Buitenunit schoonmaken

Goedkope koeltechnieker in Tremelo gezocht voor airco-onderhoud?

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan!

Vakkundige airco reparatie

Helaas komen er ook bij aircosystemen in Tremelo soms storingen en defecten voor. Ondanks goed onderhoud is een defect niet altijd te voorkomen. Een storing aan het aircosysteem is erg vervelend, omdat het apparaat dan niet (goed) meer voor koeling of verwarming zorgt. Schakel bij een storing zo snel mogelijk een ervaren installateur uit Tremelo in om het systeem te herstellen met een reparatie. Hij is bekend met alle merken en soorten aircosystemen en krijgt uw apparaat snel weer aan de praat. De meeste onderdelen heeft hij op voorraad. Een installateur inschakelen doe je door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken!

Een gemiddelde reparatie neemt één uur in beslag. Naast de arbeidskosten moet u ook rekening houden met materiaalkosten en voorrijkosten. Een gemiddelde reparatie kost tussen de €150,- en €210,-.

Wat kost een airco installateur?

Wilt u een installateur uit Tremelo inschakelen voor het herstellen of plaatsen van airconditioning? Of wilt u een koeltechnieker een reparatie of onderhoudsbeurt laten uitvoeren? Een reparatie heeft een prijs gemiddeld tussen de €80,- en €600,-. Het plaatsen van airco heeft gemiddelde prijzen tussen €1.100,- en €3.000,-. In de volgende prijstabel vindt u meer prijsvoorbeelden.

Welke factoren bepalen de prijzen?

De prijzen voor airconditioning klussen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het systeem en extra benodigde materialen. Ook hanteren installateurs uit Tremelo hun eigen prijs voor arbeid. Daarom is het altijd verstandig om gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken!

Prijstabel: kosten per airco klus

Type klus van airco installateur Gemiddelde prijs, inclusief btw Wat is bij de prijs inbegrepen?
Airco plaatsen €1.100,- tot €3.000,- Van 2.5 kw (ruimtes tot 70m³) tot 7.0 kw (ruimtes tot 240m³).
Eenmalig airco onderhoud €140,- Eenmalig onderhoud, arbeidskosten en voorrijkosten.
Groot onderhoud €150,- tot €190,- Grote onderhoudsbeurt. Inclusief: bijvullen, vacumeren, arbeidskosten en voorrijkosten.
Onderhoudscontract voor airco €90,- tot €160,- per jaar Jaarlijks onderhoud, arbeidskosten en voorrijkosten
Eenvoudige reparatie €80,- Voorrijkosten, half uur arbeidskosten, geen vervanging van onderdelen nodig.
Gemiddelde reparatie €150,- tot €210,- Voorrijkosten, 1 uur arbeidskosten, vervanging onderdelen.
Grote reparatie €300,- tot €600,- Voorrijkosten, halve dag werk, vervanging van dure onderdelen.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan via het offerteformulier.

Waarop letten bij inschakelen airco installateur Tremelo?

Het kopen van een aircosysteem in Tremelo is vaak een behoorlijke investering. U wilt natuurlijk wel zeker weten dat het nieuwe systeem uw investering waard is. Daarom is het verstandig om op een aantal zaken goed te letten bij het kopen en laten plaatsen van een aircoapparaat:

 • Een garantie van twee jaar is verplicht, maar sommige installateurs uit Tremelo bieden langere garantie.
 • Wanneer je airco laat installeren in een woning ouder dan 10 jaar profiteer je van het verlaagde btw-tarief.
 • Met een vast tarief voor de installatie in plaats van een uurtarief weet je precies wat je moet betalen.
 • Een goede installateur kan u veel vertellen over verschillende merken en systemen en geeft u deskundig advies.

Welk airco systeem?

Wilt u een goedkope airco in Tremelo laten plaatsen? Dan heeft u keuze uit verschillende systemen. Als eerste kiest u tussen een mobiele airco of vast apparaat. Bij vaste apparaten heeft u vervolgens keuze uit een monoblock systeem of een split aircosysteem.

Wilt u alleen koelen of ook verwarmen?

Veel mensen weten niet dat een aircosysteem niet alleen koelt, maar vaak ook voor verwarming kan zorgen. Is uw woning geschikt voor een warmtepomp? Dan is het zelfs mogelijk om de airconditioning op de verwarmingsleidingen aan te sluiten, zodat uw woning in de zomer milieuvriendelijk gekoeld wordt. Wilt u meer weten? Lees dan snel verder op deze pagina of vraag een koeltechnieker uit Tremelo naar deskundig advies of vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

airconditioning installeren

Mobiele of vaste airco?

Wilt u airconditioning in uw woning in Tremelo laten plaatsen? Dan moet u eerst beslissen of u een vaste of mobiele airco wilt. Een vaste airco is duurder, maar de beste keuze wanneer u het apparaat vaak gebruikt. Een installateur bevestigt het stille apparaat zo hoog mogelijk, zodat het efficiënt werkt en niet in de weg staat. Een vaste airco kost gemiddeld €1.100,- tot €3.000,-.

Wanneer kiezen voor een mobiele airco?

Een mobiele airco verplaatst u gemakkelijk naar een andere ruimte, dankzij de handige wielen. Ook bergt u het apparaat op wanneer u het niet gebruikt. De prijs is de reden dat veel mensen in Tremelo kiezen voor een mobiele airco. Een mobiele airco kost gemiddeld €300,- tot €1.000,-.

Airco met of zonder buitenunit?

Bij een vaste airconditioning heeft u keuze uit een monoblock systeem of een split systeem met een binnen- en buitenunit. Een split systeem is de juiste keuze wanneer u binnen geen last van geluid wilt hebben. De lawaaierige onderdelen zitten namelijk in de buitenunit. Het is mogelijk om meerdere binnenunits op één buitenunit aan te sluiten. Een split aircosysteem kost gemiddeld €1.500,- tot €3.000,-.

Een monoblock systeem heeft enkel een binnenunit. Er is slechts één afvoerkanaal nodig, waardoor het plaatsen gemakkelijk en snel gaat. Het systeem koelt met water of met lucht. Een monoblock airco kost gemiddeld tussen €1.100,- en €3.000,-. Voor de exacte prijzen is het altijd verstandig om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen! Zo krijg je altijd de beste prijs.

Monoblock airco

Woont u in een monumentaal pand in Tremelo en wilt u graag een aircosysteem laten installeren? Of heeft u geen ruimte buiten op uw woning voor een buitenunit? Dan is monobloc airconditioning de juiste keuze voor u. Alle technologie is in één apparaat verwerkt, waardoor een buitenunit niet nodig is. Dat maakt het installeren bovendien eenvoudig.

Niet alleen koelen!

Met de meeste moderne monoblock systemen koelt u niet alleen uw woning, maar dient het apparaat ook voor verwarming in de winter. Het systeem verwarmt efficiënter en milieuvriendelijker dan een reguliere cv-ketel! Een monoblock aircosysteem kost gemiddeld tussen de €1.100,- en €3.000,- per stuk.

Split airco

Een split aircosysteem bestaat uit twee onderdelen, een binnenunit en een buitenunit. Het grootste voordeel van deze systemen is dat de condensor en de compressor zich in de buitenunit bevinden. Deze onderdelen zorgen voor het meeste lawaai, waar u binnen dus niet meer van hoort.

Meerdere binnenunits op één buitenunit!

Wanneer u in meerdere ruimtes airconditioning wilt laten installeren, is het mogelijk om tot wel vijf binnenunits op één buitenunit aan te sluiten. Een split airco kost gemiddeld tussen €1.500,- en €3.000,-. Iedere extra binnenunit kost gemiddeld €800,- tot €1.000,-.

airconditioning installeren

Hoe werkt verwarmen met de airconditioning?

Wist u dat airconditioning ook kan verwarmen? Het apparaat maakt zelf geen warmte of koelte, maar verplaatst het alleen. In de zomer onttrekt het systeem warmte aan de lucht in huis, waarna de warmte via het koelmiddel aan de buitenlucht wordt afgegeven. Het systeem heeft dus geen koele lucht gemaakt, maar enkel warmte naar buiten verplaatst.

In de winter, bij verwarming, wordt die cyclus omgedraaid. Het apparaat onttrekt warmte aan de buitenlucht. Die warmte slaat het systeem op in de vloeistof, waarmee het naar binnen verplaatst wordt. De verwarming van airconditioning kan een rendement van wel 400% behalen!

Geniet ook van de voordelen van een duurzame airco!

Laat hem installeren door een vakkundige expert uit Tremelo.

Airco met warmtepomp

Tegenwoordig wordt veel nagedacht in alternatieven voor aardgas. Het plaatsen van een warmtepomp is een van de maatregelen die in veel nieuwe en bestaande woningen in Tremelo wordt toegepast. Wat niet veel mensen weten, is dat u ook kunt kiezen voor een warmtepomp die dienst doet als airco.

Wanneer uw woning geschikt is voor een warmtepomp, is het mogelijk om de airconditioning aan te sluiten op de verwarmingsleidingen. U verbruikt dan geen aardgas meer, maar elektriciteit om uw woning in Tremelo te verwarmen of te koelen. U bespaart jaarlijks flink op uw energierekening! Een lucht-lucht warmtepomp koopt u vanaf €2.500,-. Besparen? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Hoe werkt een airco met lucht/lucht warmtepomp?

Bewoners van Tremelo en omstreken zijn tegenwoordig niet alleen op zoek naar milieuvriendelijke en duurzame manier om hun woning in de winter te verwarmen. Ook willen veel mensen graag een koel huis op warme zomerdagen. Een goedkope airco in combinatie met een lucht-lucht warmtepomp is dan de oplossing. Dit systeem zorgt voor koeling en verwarming en dat op een zeer energiezuinige manier!

Een verdampende vloeistof onttrekt warmte aan de omgeving. Op dit natuurkundige principe is de werking van een warmtepomp gebaseerd. Het apparaat is een warmtewisselaar die warmte onttrekt uit de lucht in uw woning en deze afgeeft aan de buitenlucht. Wanneer u verwarming wilt, wordt deze cyclus omgedraaid.
airconditioning installeren

Wat kost een airco?

Wilt u graag airconditioning laten plaatsen in Tremelo? Een uitstekende keuze! U bent vast nieuwsgierig naar de airco prijs. Een vast monoblock aircosysteem kost gemiddeld tussen de €1.100,- en €3.000,-. Wilt u een lucht-lucht warmtepomp? Deze laat u installeren vanaf €2.500,-. Mobiele airconditioningapparaten zijn het goedkoopst, deze koopt u al voor een gemiddelde prijs tussen €300,- en €1.000,-.

In de prijstabel vindt u meer prijzen!

Omdat het lastig is om hier exacte prijzen te geven vindt u in de prijstabel een handig overzicht van gemiddelde prijzen. Zo weet u toch waar u ongeveer rekening mee moet houden.

Airco prijzen 2024

Soort airconditioning Gemiddelde prijs, inclusief montage*
Mobiele airconditioning €300,- tot €1.000,-
Vaste airco zonder buitenunit (monoblock) €1.100,- tot €3.000,-
Vaste airco met buitenunit (split) €1.500,- tot €3.000,-
→ per bijkomende binnenunit €800,- tot €1.000,-
Lucht-lucht warmtepomp Vanaf €2.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief montage en btw. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan via het offerteformulier.

Bespaar op de kosten van uw split airconditioner!

Vergelijk offertes en kies eenvoudig de goedkoopste installateur uit Tremelo.

Wat bepaalt de prijs van de airco?

Wanneer u een airco wilt kopen, ziet u snel dat de prijzen erg variëren. Dit geldt voor zowel de systemen als de installateurs uit Tremelo. Daarom is het altijd verstandig om offertes te vergelijken. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt. Er zijn verschillende factoren van invloed op de totaalprijs:

 • Het type en merk airconditioner: betrouwbare merken zijn vaak duurder, maar bieden wel meer gebruikersgemak
 • Installateur en benodigde materiaal: het uurloon van de specialist en de prijs van de materialen die hij gebruikt
 • Onderhoudscontract: zodat al het onderhoud voor u geregeld wordt
 • Extra opties: zoals bediening via wifi of een afstandsbediening

Verlaagd btw-tarief op airco?

U bespaart op de kosten van uw nieuwe airconditioning door offertes te vergelijken. Maar wist u dat u ook profiteert van het verlaagde belastingtarief van 6%? De Vlaamse overheid hanteert het verlaagde tarief voor verschillende renovatiewerken, waaronder en leveren en installeren van een airconditioner. Over alle toestellen en materialen, het plaatsen en het onderhoud betaalt u 6% belasting. Op financien.belgium.be vindt u meer informatie.

Premie op airco (met warmtepomp)?

Wanneer u investeert in energiebesparende maatregelen, komt u mogelijk in aanmerking voor een aantal premies. Neemt u, naast het installeren van een warmtepomp, nog minstens twee andere energiebesparende maatregelen? Dan komt u in aanmerking voor de totaalrenovatiepremie. Ook geeft de netbeheerder premie op een warmtepomp. Op vlaanderen.be vindt u meer informatie over premies voor het plaatsen van een warmtepomp.

airconditioning installeren

Waarop letten bij het kopen van een airco?

Wanneer u besluit een (monoblock) airconditioner aan te schaffen, heeft u een aantal keuzes te maken. Een vakkundig installateur uit Tremelo helpt u graag met het maken van de juiste keuzes. Zo moet u kiezen tussen een vast of mobiel aircoapparaat en de juiste capaciteit bepalen. Daarnaast moet u nog met een aantal andere zaken rekening houden.

Met de volgende vragen maakt u de juiste keuze voor een airconditioner.

 • Wilt u een verplaatsbaar monoblock aircosysteem of een stil split systeem?
 • Wat is het energieverbruik van de airconditioner?
 • In welke ruimte laat u de airco installeren?
 • Hoeveel capaciteit is nodig voor het systeem?

Airconditioning merken

Voordat u een airconditioner laat installeren in Tremelo, is het verstandig om u goed in te lezen in de verschillende merken waar u keuze uit heeft. Ieder merk heeft eigen expertises, zoals duurzaamheid, veiligheid. Ook zijn er merken die zich vooral richten op mobiele aircosystemen of op bijzonder design. Over het algemeen zijn betrouwbare merken duurder, maar bieden ze ook meer gebruikersgemak. Wilt u meer weten? Lees dan snel verder op deze pagina.

 • Daikin
 • Mitsubishi
 • Delonghi
 • LG
 • Panasonic
 • Tristar
 • Eurom
 • Samsung
 • Maxa
 • Sanyo

Daikin

Daikin is een aircomerk dat zich richt op het produceren van energiezuinige airconditioning voor uw woning. Het merk gebruikt zeer moderne technieken voor besparingen in de koeltechniek en het hergebruiken van energie. De door het merk ontwikkelde invertertechnologie regelt de motorsnelheid automatisch, zodat deze continu en efficiënter draait. Daarmee bespaart u tot wel 30% energie.

Mitsubishi

Mitsubishi maakt klimaatsystemen die zich aanpassen aan ieder individuele klimaatbehoeften. Het merk maakt airconditioning waarbij iedereen zich thuis voelt. De apparaten koelen niet alleen, maar kunnen ook als duurzame verwarming ingezet worden. Door de zuinige apparaten verdient u uw investering in Mitsubishi airco binnen 5 jaar terug.

Delonghi

Delonghi heeft zich gespecialiseerd in mobiele aircoapparaten. Dit merk streeft met een goede koeltechniek en maximaal comfort naar in iedere ruimte voor de perfecte leefomstandigheden te zorgen. De Pinguino Silent is een veelverkocht model. Dit aircoapparaat koelt tot wel 50% stiller dan vergelijkbare apparaten van andere merken!

LG

LG is een merk dat zich richt op de vormgeving van aircoapparaten. Als u een stijlvolle airconditioner wilt, kijk dan eens naar de slanke (inbouw) apparaten van LG. Ze zorgen in uw slaapkamer of een andere ruimte voor een energiezuinige koeling of verwarming. Bovendien zijn de systemen zeer gebruiksvriendelijk en past u de werking geheel naar eigen wens aan.

Panasonic

Zoekt u een zeer gebruiksvriendelijke airconditioner? Kijk dan eens naar de modellen van het merk Panasonic. Het merkt levert systemen met een uitstekende kwaliteit die zich kenmerken door een laag geluidsniveau en modern design. Het innovatieve invertersysteem van Panasonic zorgt ervoor dat u uw woning op een zeer energiezuinige manier koelt en verwarmt.

Tristar

Tristar heeft zich gespecialiseerd in split airconditioners die u eenvoudig met een afstandsbediening bedient. U stelt simpelweg de temperatuur in tussen 16⁰ en 31⁰ Celsius en het systeem doet de rest. Niet alleen koeling en verwarming regelt u met systemen van Tristar, ook zorgen ze voor het onvochtigen en een goede ventilatie in huis.

Gebruik de airco voor koelen en verwarmen!

Een installateur uit Tremelo vertelt u graag meer over de mogelijkheden.

Voordelen inschakelen airco installateur Tremelo

Schakel voor het installeren van een airconditioner altijd een vakkundige koeltechnieker uit Tremelo in.

De voordelen van een koeltechnieker:

 • Bij een installateur sluit u direct een onderhoudscontract af.
 • Ook met deskundig advies is een vakman u graag van dienst.
 • Airco werkt alleen bij een juiste installatie optimaal.
 • Een aircospecialist berekent precies welke capaciteit u nodig heeft.

airconditioning installeren

Besparen op de airco in Tremelo? Gratis offertes vergelijken!

Bent u overtuigd van de voordelen van een duurzame airconditioner die uw woning zowel koelt als verwarmt? Of wilt u weten wat een airco huren of bijvullen of een reparatie kost? Vraag via het offerteformulier.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Besparen op de kosten? Vergelijk! Door de prijsopgaven met elkaar te vergelijken op prijs en aanbod, ziet u snel welke koeltechnieker u de beste prijs en service biedt! Bovendien bespaart u op deze manier aanzienlijk op de prijs.