Airco installateur in Geel nodig?

Vraag gratis offertes aan & bespaar op de kosten.

Gratis – Vrijblijvend

Airco Geel

Laat een airco in uw woning in Geel installeren en u houd uw huis lekker koel! Zonder airconditioning loop de temperatuur in huis snel op. Op deze pagina leest u alles over het laten plaatsen van een aircosysteem door een professionele installateur. Ook leest u meer over onderhoud en hoe een installateur het systeem kan herstellen met een reparatie. Wilt u ook altijd een aangenaam koel of juist warm huis voor een goede prijs?

Start gratis offerteaanvraag!

Door het offerteformulier in te vullen, ontvangt u snel een aantal gratis offertes van airconditioninginstallateurs uit Geel. Vergelijk de offertes op kostprijs en aanbod en kies eenvoudig de installateur met de beste prijzen en service!

airconditioning installeren

Waarom een airco laten plaatsen in Geel?

In Geel kiezen veel mensen voor een airco voor een koele woning in de zomer. Door airconditioning te laten installeren geniet u van meer voordelen:

 • Verkoeling op warme dagen
 • Effectieve en gerichte verwarming in de winter
 • Altijd schone en gefilterde lucht in huis
 • Flinke besparing op de energierekening
 • Snelle installatie zonder hak- en breekwerk

Warm in de winter, koel in de zomer

Verkoeling in de zomer is waarom de meeste mensen uit Geel airconditioning laten installeren. Airco koelt de lucht in een ruimte, waarbij ook overmatige luchtvochtigheid verwijderd wordt door ventilatie. U hebt keuze uit een mobiel apparaat of een split airco met een binnen- en buitenunit. Niet veel mensen weten dat moderne aircosystemen ook voor verwarming zorgen in de winter.

Verwarm efficiënter dan met een cv-ketel!

Bij het verwarmen van airconditioning wordt de koelcyclus simpelweg omgedraaid. In plaats van warmte uit binnenlucht te onttrekken, wordt er juist warmte uit de buitenlucht onttrokken. Een aircosysteem heeft een erg snelle reactietijd, waardoor een kamer binnen 10 minuten warm is!

Wat doet de airco installateur in Geel?

Een airco installateur uit Geel is u graag van dienst met allerlei werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het vakkundig plaatsen van een airconditioner in een huis of een systeem met meerdere airco’s in een bedrijfspand. Bij het installeren werkt de vakman de snoeren netjes af en stelt hij de machine goed in.

Wanneer u een airconditioning gaat huren of kopen, moet u regelmatig een vakman inschakelen voor het onderhoud. Dit bestaat onder andere uit het bijvullen van het systeem en het schoonmaken van de filters. Andere werkzaamheden zijn het herstellen van problemen, het vervangen van kapotte onderdelen en het oplossen van storingen met een reparatie. Een vakman inschakelen kan je via onze gratis offerteservice doen!

Airco installeren Geel, hoe werkt het?

Wilt u een inbouw of vast aircosysteem laten installeren? Schakel dan altijd een vakkundige professional uit Geel in. Dat weet u zeker dat de installatie op de juiste manier gebeurt en dat het systeem zo efficiënt mogelijk koelt en verwarmt.

Hoe gaat de installateur te werk?

Hij begint het installeren door op de muur af te tekenen waar de binnenunit komt te hangen. Laat u een split aircosysteem installeren? Dan boort hij een gat van 6 centimeter breed om de binnenunit met het buitengedeelte te verbinden. Hij plaatst de onderdelen, voert de leidingen door en stelt het systeem goed in. De prijs? Houd voor het installeren van een aircosysteem rekening met gemiddelde prijzen tussen de €1.100,- en €3.000,-.

airconditioning installeren

Wat is de beste plek om een airco te plaatsen?

Wanneer u airconditioning wilt laten plaatsen in Geel, is het heel belangrijk dat het toestel op de juiste plaats bevestigd wordt. Een verkeerde plaatsing zorgt ervoor dat u uw airco op de meest optimale manier koelt en verwarmt.

De binnenunit moet zo hoog mogelijk geplaatst worden en niet in de buurt van een warmtebron, zoals een oven. De lucht wordt dan namelijk beter verdeeld, waardoor de ruimte sneller en beter gekoeld en verwarmd wordt. Het nadeel van mobiele airco’s is dat deze niet hoog geplaatst kunnen worden. Mobiele airco plaatsen door een ervaren vakman? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes!

Ook de plaatsing van het apparaat aan de buitenkant is belangrijk. Kies een schaduwrijke plaats en zorg ervoor dat de afvoer van warme lucht en de instroom van buitenlucht niet belemmerd wordt.

Airco onderhoud Geel

Net als bij ieder apparaat is ook bij een aircosysteem regelmatig onderhoud belangrijk. Dan weet u zeker dat uw airco optimaal presteert en verkleint u de kans op defecten. Voor gemiddeld €140,- laat u een installateur uit Geel eenmalig onderhoud plegen. Is uw systeem toe aan groot onderhoud? Reken dan op prijzen tussen €150,- tot €190,-. Wist u dat u voor €90,- tot €160,- per jaar ook een onderhoudscontract bij uw installateur kun afsluiten? Hij neemt contact met u op wanneer het tijd is voor nieuw onderhoud.

De meest voorkomende onderhoudswerkzaamheden:

 • Koelvloeistof bijvullen
 • Filters schoonmaken of vervangen
 • Buitenunit schoonmaken

Goedkope koeltechnieker in Geel gezocht voor airco-onderhoud?

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan!

Vakkundige airco reparatie

Ondanks goed onderhoud zijn defecten niet altijd te voorkomen. Een storing aan de airconditioning is erg vervelend. Vaak koelt of verwarmt het apparaat niet (goed) meer bij een storing. Schakel dan zo snel mogelijk een professionele installateur uit Geel in. Hij is bekend met alle merken aircosystemen en weet het systeem snel weer werkend te krijgen. Is er een nieuw onderdeel nodig? Vaak heeft hij deze op voorraad en anders wordt het snel geleverd.

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Een installateur heeft meestal één uur nodig voor een gemiddelde reparatie. Naast de arbeidskosten moet u rekening houden met voorrijkosten en materiaalkosten. Een gemiddelde reparatie kost tussen de €150,- en €210,-.

Wat kost een airco installateur?

Wilt u een installateur uit Geel inschakelen voor het plaatsen of bijvullen van een airco? Of wilt u een koeltechnieker een reparatie laten uitvoeren? Het plaatsen van een aircosysteem kost gemiddeld tussen de €1.100,- en €3.000,- per stuk. Een kleine reparatie kost gemiddeld €80,- en voor een grote reparatie moet u rekening houden met €300,- tot €600,-. In de volgende prijstabel vindt u meer gemiddelde prijzen.

Waar zijn de kosten van afhankelijk?

De prijzen voor klussen rondom airconditioning zijn afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Ook hanteren installateurs verschillende tarieven. Om de installateur met de beste prijs te vinden is het dus verstandig om offertes te vergelijken! Ontvang via onze gratis offerteservice geheel vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Kosten airco installateur: 2024

Type klus van airco installateur Gemiddelde prijs, inclusief btw Wat is bij de prijs inbegrepen?
Airco plaatsen €1.100,- tot €3.000,- Van 2.5 kw (ruimtes tot 70m³) tot 7.0 kw (ruimtes tot 240m³).
Eenmalig airco onderhoud €140,- Eenmalig onderhoud, arbeidskosten en voorrijkosten.
Groot onderhoud €150,- tot €190,- Grote onderhoudsbeurt. Inclusief: bijvullen, vacumeren, arbeidskosten en voorrijkosten.
Onderhoudscontract voor airco €90,- tot €160,- per jaar Jaarlijks onderhoud, arbeidskosten en voorrijkosten
Eenvoudige reparatie €80,- Voorrijkosten, half uur arbeidskosten, geen vervanging van onderdelen nodig.
Gemiddelde reparatie €150,- tot €210,- Voorrijkosten, 1 uur arbeidskosten, vervanging onderdelen.
Grote reparatie €300,- tot €600,- Voorrijkosten, halve dag werk, vervanging van dure onderdelen.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan via het offerteformulier.

Waarop letten bij inschakelen airco installateur Geel?

Wanneer u besluit een airco te kopen, wilt u natuurlijk zeker zijn van een goede kwaliteit van uw investering. Het is daarom verstandig om bij het kiezen van de beste installateur op een aantal zaken te letten:

 • Met een vast tarief voor de installatie in plaats van een uurtarief weet je precies wat je moet betalen.
 • Wanneer je airco laat plaatsen in een woning ouder dan 10 jaar profiteer je van het verlaagde btw-tarief.
 • Een garantie van twee jaar is verplicht, maar sommige installateurs uit Geel bieden langere garantie.
 • Een goede installateur kan u veel vertellen over verschillende merken en systemen en geeft u deskundig advies.

Welk airco systeem?

Wilt u een goedkope airco in Geel laten installeren? U heeft dan keuze uit verschillende modellen. Als eerste moet u kiezen tussen een vast (inbouw)systeem of een mobiel aircoapparaat. Bij een vast apparaat heeft u weer de keuze uit een monoblock systeem of een split aircosysteem.

Wilt u koelen en verwarmen?

Niet elk aircoapparaat kan voor zowel koeling als verwarming zorgen. Is uw woning geschikt voor een warmtepompsysteem? Dan is het mogelijk om de airco op de verwarmingsleidingen aan te sluiten, zodat uw woning in de zomer milieuvriendelijk gekoeld wordt. Wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden? Lees hieronder verder of vraag een ervaren koeltechnieker uit Geel naar deskundig advies.

airconditioning installeren

Mobiele of vaste airco?

De stap om te investeren in een vaste airco is vaak groot en een mobiele airco lijkt dan een beter betaalbaar alternatief. De prijs is dan ook de reden dat veel mensen uit Geel kiezen voor een mobiele airco. Deze heeft wielen, waardoor u het apparaat gemakkelijk verplaatst of opbergt wanneer u het niet gebruikt. Ook verplaatst u een mobiele airco eenvoudig naar een andere ruimte of die te koelen. Een mobiele airco kost gemiddeld €300,- tot €1.000,-.

Wanneer kiezen voor een vaste airco?

Vaste airconditioning is de beste keuze wanneer u het apparaat vaak gebruikt. Ook werken deze apparaten effectiever en zijn ze stiller dan een mobiele airco. Een vaste airco kost gemiddeld €1.100,- tot €3.000,-.

Airco met of zonder buitenunit?

Wanneer u een vast aircosysteem kiest, heeft u keuze uit monoblock of split. Een monoblock airconditioning heeft geen buitenunit nodig. Er is slecht een enkel afvoerkanaal nodig, wat de plaatsing eenvoudig maakt. Het systeem koelt met water of met lucht. Een vast, monoblock aircosysteem kost gemiddeld €1.100,- tot €3.000,-.

Bij andere airconditioningsystemen wordt buiten uw woning een unit geplaatst die de luchttoevoer- en afvoer regelt. Airconditioningsystemen die wel een buitenapparaat hebben, hebben als voordeel dat het de lawaaierige onderdelen zich buitenshuis bevinden. Ook kunt u meerdere binnenunits op één buitenapparaat aansluiten. Houd rekening met gemiddelde prijzen van €1.500,- tot €3.000,-. Voor de exacte prijzen kan je altijd gratis en vrijblijvend offertes aanvragen! Zo krijg je altijd de beste prijs.

Monoblock airco

Wilt u airconditioning laten installeren, maar is er buiten uw woning geen plaats voor een buitenunit? Of wilt u een aircosysteem plaatsen in een monumentaal pand in Geel? In monoblock airco’s is alle technologie in één apparaat verwerkt, waardoor een buitenunit niet nodig is. Dat heeft tevens als voordeel dat de plaatsing en de bediening zeer eenvoudig zijn.

Zowel koelen als verwarmen!

Niet alleen maakt u uw woning koeler met het installeren van een monoblock aircosysteem, ook hebben de meeste apparaten een verwarmingsfunctie. Daarmee verwarmt u efficiënter dan met een reguliere cv-ketel! Houd voor een monoblock airconditioning rekening met een gemiddelde prijs tussen €1.100,- en €3.000,- per stuk.

Split airco

Een split airco bestaat uit twee onderdelen, een binnenunit en een buitenunit. Het grootste voordeel van deze systemen is dat de compressor en condensor zich in de buitenunit bevinden. Dit zijn de onderdelen die voor het meeste lawaai zorgen. Binnen in huis hebt u dus amper last van lawaai van de airconditioner.

Sluit meerdere binnenunits aan!

Wilt u meerdere kamers van een airconditioner voorzien? Het is niet nodig om voor iedere binnenunit een buitenunit te plaatsen. Op één buitenunit kunt u tot wel vijf compacte binnenunits koppelen. De prijs? Een split airco kost gemiddeld tussen €1.500,- en €3.000,-. Iedere extra binnenunit kost gemiddeld €800,- tot €1.000,-.

airconditioning installeren

Hoe werkt verwarmen met de airconditioning?

Een airconditioner die verwarmt maakt zelf geen warmte, maar verplaatst alleen warmte. In de zomer onttrekt het apparaat warmte uit je woning en slaat deze warmte op in het koelmiddel. Via de buitenunit wordt de warmte vervolgens aan de buitenlucht afgegeven. Het systeem heeft dus geen koelte gemaakt, maar enkel warmte naar buiten verplaatst.

In de winter gebeurt het tegenovergestelde. De airconditioner onttrekt dan warmte uit de buitenlucht en verplaatst de warmte via de koelvloeistof naar binnen. De goedkope airco verbruikt enkel de energie die het kost om de koelvloeistof te verplaatsen. De warmte die verplaatst wordt is vaak veel meer, waardoor een rendement van wel 400% kan worden behaald!

Laat een duurzame airco installeren voor een heerlijk koele woning!

Vraag gratis en vrijblijvende offertes in Geel aan via het offerteformulier.

Airco met warmtepomp

Tegenwoordig wordt veel nagedacht over alternatieven voor verwarming met aardgas. Het laten plaatsen van een warmtepompsysteem is een van de maatregelen die veel mensen nemen om hun woning duurzamer en milieuvriendelijke te verwarmen. Wist u dat u ook kunt kiezen voor het laten plaatsen van een warmtepomp die dienst kan doen als airco?

Wanneer u een woning heeft die geschikt is voor een warmtepompsysteem, kan die ook aangesloten worden op de bestaande waterleidingen, radiatoren en vloerverwarming. U verbruikt dan geen gas meer om u woning te verwarmen of te koelen, maar elektriciteit. Met een warmtepompsysteem bespaart u dus flink op uw energierekening! Een lucht-lucht warmtepomp koopt u vanaf €2.500,-.

Hoe werkt een airco met lucht/lucht warmtepomp?

Tegenwoordig zijn mensen in Geel niet alleen op zoek naar efficiënte manieren om hun woning in de winter te verwarmen. Ook willen veel mensen in de zomer genieten van heerlijk koele temperaturen in huis. Wanneer u kiest voor een airconditioner met lucht-lucht warmtepomp kiest u voor een apparaat dat zowel koelt al verwarmt, en dat op een zeer energiezuinige manier!

Een vloeistof die verdampt, onttrekt warmte aan de omgeving. Dat principe ligt aan de basis van de werking van een warmtepomp. Het is een warmtewisselaar die warmte onttrekt uit de binnenlucht en deze afgeeft aan de buitenlucht. Heeft u behoefte aan verwarming, dan wordt het systeem omgedraaid.

airconditioning installeren

Wat kost een airco?

Wilt u ook graag een koele woning in de zomer? Het laten plaatsen van een split of monoblock airconditioner is dan een uitstekende keuze. U bent vast nieuwsgierig naar de airco prijs. Een mobiele airco heeft een gemiddelde prijs tussen de €300,- en €1.000,-. Wilt u liever een vaste airconditioner? Zonder buitenunit kost dit apparaat tussen de €1.100,- en €3.000,- en met buitenunit moet u rekening houden met gemiddelde prijzen tussen €1.500,- tot €3.000,-.

Kijk in de prijstabel voor meer prijzen!

Het is lastig om exacte prijzen te geven, omdat deze van veel verschillende factoren afhankelijk zijn. Daarom vindt u in de volgende prijstabel een handig overzicht van gemiddelde prijzen, zodat u weet waar u ongeveer rekening mee moet houden. Om achter de exacte kosten te komen is het verstandig om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen! Zo heeft u altijd de beste prijs.

Airco prijzen 2024

Soort airconditioning Gemiddelde prijs, inclusief montage*
Mobiele airconditioning €300,- tot €1.000,-
Vaste airco zonder buitenunit (monoblock) €1.100,- tot €3.000,-
Vaste airco met buitenunit (split) €1.500,- tot €3.000,-
→ per bijkomende binnenunit €800,- tot €1.000,-
Lucht-lucht warmtepomp Vanaf €2.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief montage en btw. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan via het offerteformulier.

Zeker weten dat u niet te veel betaalt voor airco?

Vergelijk offertes en bespaar op de kosten!

Wat bepaalt de prijs van de airco?

Wanneer u een split of monoblock airconditioner laat installeren, zult u zien dat u verschillende keuzes moet maken die van invloed zijn op de prijs. U moet hierbij denken aan het merk, de installateur, extra opties en een mogelijk onderhoudscontract. De prijs van een airco is onder meer afhankelijk van de volgende factoren:

 • Het merk en type airconditioner: betrouwbare merken zijn vaak duurder, maar bieden meer gebruikersgemak
 • Installateur en benodigde materiaal: het uurloon van de specialist en de prijs van de materialen die hij gebruikt
 • Extra opties: zoals een afstandsbediening of bediening via wifi
 • Onderhoudscontract: zodat al het onderhoud voor u geregeld wordt

Verlaagd btw-tarief op airco?

U bespaart niet alleen op de prijzen van airconditioning door offertes te vergelijken. De Vlaamse overheid hanteert voor verschillende renovatiewerken het verlaagd belastingtarief van 6%. Het leveren en laten plaatsen van een airconditioner hoort daar ook bij, met alle toestellen inbegrepen. Maar ook over het onderhoud van een airconditioningsysteem betaalt u 6% belasting, ook wanneer u een onderhoudscontract heeft. Op financien.belgium.be leest u meer.

Premie op airco (met warmtepomp)?

Wanneer u airconditioning met een warmtepomp laat installeren, komt u mogelijk in aanmerking voor een aantal premies. Zo geeft de netbeheerder premie op een warmtepomp. Neemt u, naast het laten plaatsen van een warmtepomp, nog minstens twee energiebesparende maatregelen? Dan komt u in aanmerking voor de totaalrenovatiepremie. Op vlaanderen.be vindt u meer informatie over premies voor een warmtepomp.

airconditioning installeren

Waarop letten bij het kopen van een airco?

Bij het laten plaatsen van een airconditioner moet u op een aantal dingen letten. Ten eerste is de ruimte waar het apparaat komt te hangen van groot belang in verband met de benodigde capaciteit. Hoe groter de ruimte, hoe meer vermogen u nodig heeft. Daarnaast moet u ook rekening houden met het energieverbruik en het type airco dat u wilt.

De volgende vragen helpen u de juiste keuze voor een airconditioner te maken.

 • In welke ruimte laat u de airco installeren?
 • Hoeveel capaciteit is nodig voor het systeem?
 • Wilt u een stil split aircosysteem of een verplaatsbaar monoblock systeem?
 • Wat is het energieverbruik van de airconditioner?

Airconditioning merken

Voordat u airconditioning laat installeren, is het verstandig om u in te lezen in de verschillende merken die bestaan. Ieder merk heeft zich in een bepaald aspect van airconditioning gespecialiseerd. Zo zijn er merken die aandacht besteden aan de veiligheid van de apparaten en andere merken die zich meer richten op duurzaamheid of op mobiele aircosystemen. Lees snel verder voor een beschrijving van de meest bekende merken van airconditioners.

 • Daikin
 • Mitsubishi
 • Delonghi
 • LG
 • Panasonic
 • Tristar
 • Eurom
 • Samsung
 • Maxa
 • Sanyo

Daikin

Het merk Daikin produceert energiezuinige airconditioning voor uw woning. Systemen van dit merk hebben alle het hoogste energielabel op de markt. Daikin richt zich op moderne technieken voor hernieuwbare energie en besparingen in koeltechniek. De invertertechnologie die het merk ontwikkeld heeft regelt de motorsnelheid automatisch, zodat die continu en efficiënter draait. Daarmee bespaart u tot wel 30% energie.

Mitsubishi

Ieder mens is anders en heeft andere klimaatbehoeften. Op dat gegeven richt het merk Mitsubishi zich bij het maken van airconditioning waarbij iedereen zich thuis voelt. Niet alleen koelen, maar ook verwarmen doen de apparaten van dit merk op een duurzame manier. Bovendien verdienen de zuinige systemen van Mitsubishi zich binnen vijf jaar terug!

Delonghi

Wilt u een mobiel aircoapparaat kopen? Vraag uw aircospecialist uit Geel dan naar de producten van Delonghi. Het merk streeft naar maximaal comfort en gemak door met goede koeltechniek in iedere ruimte voor de perfecte leefomstandigheden te zorgen. Een veel verkocht model is de Pinguino Silent, die tot 50% stiller koelt dan andere vergelijkbare apparaten.

LG

Wanneer u een stijlvol airconditioningapparaat zoekt, bent u bij LG aan het goede adres. De slanke (inbouw) apparaten zorgen in iedere ruimte voor een energiezuinige koeling of verwarming. U past de airconditioning geheel naar eigen smaak in met ruime instelmogelijkheden. Daarnaast zuiveren apparaten van LG de lucht in uw woning.

Panasonic

Het merk Panasonic produceert systemen voor airconditioning die zeer gebruiksvriendelijk zijn. Daarnaast levert het merk uitstekende kwaliteit. De systemen van Panasonic kenmerken zich door modern design en een laag geluidsniveau. Het innovatieve inverter systeem van dit merk zorgt ervoor dat u uw slaapkamer of een andere ruimte zeer energiezuinig koelt.

Tristar

Tristar maakt innovatie split aircosystemen die u met een afstandsbediening bedient. U stelt eenvoudig de gewenste temperatuur in tussen 16⁰ en 31⁰ Celsius. De systemen gebruikt u voor koeling, verwarming, maar ook voor het ontvochtigen van de lucht door ventilatie. Een timerfunctie maakt het mogelijk dat het systeem vanzelf in- of uitschakelt.

Wilt u profiteren van de optimale capaciteit van uw airconditioner?

Laat hem vakkundig installeren door een specialist uit Geel.

Voordelen inschakelen airco installateur Geel

Het is altijd verstandig om een koeltechnieker in te schakelen voor het plaatsen van een airconditioningsysteem.

De voordelen van een koeltechnieker:

 • Airco werkt alleen bij een juiste installatie optimaal.
 • Bij een koeltechnieker sluit u direct een onderhoudscontract af.
 • Een aircospecialist berekent precies welke capaciteit u nodig heeft.
 • Ook met deskundig advies en een reparatie is een vakman u graag van dienst.

airconditioning installeren

Besparen op de airco in Geel? Gratis offertes vergelijken!

Bent u overtuigd van de voordelen van een duurzame airconditioner die uw woning zowel koelt als verwarmt? Of wilt u weten wat een airco huren of bijvullen of een reparatie kost? Vraag via het offerteformulier.

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Besparen op de kosten? Vergelijk! Door de prijsopgaven met elkaar te vergelijken op prijs en aanbod, ziet u snel welke koeltechnieker u de beste prijs en service biedt! Bovendien bespaart u op deze manier aanzienlijk op de prijs.